het-weer

Zonnige Lindahl’s Singelloop Utrecht op komst

Zondag 1 oktober verschijnen ruim 10.000 deelnemers aan de start van de Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het belooft een hardloopfeest te worden met zonnig weer. Het blijft de hele dag droog met een temperatuur rond de 22 graden.

Het kan tijdens het lopen warm aanvoelen. Zorg dat je de dagen vooraf voldoende water drinkt. De organisatie zorgt voor verfrissing met water en sponsen onderweg op de Maliebaan voor deelnemers van de Nedal UBN 5 kilometer en Lindahl’s 10 kilometer Singellopen. We adviseren om hier gebruik te maken. Gebruik de spons om je lichaam goed te koelen en het water op de post om te drinken.

Staar je niet blind op je doel, maar luister extra goed naar je lichaam. Dit geldt voor iedere loper, ook voor goed getrainde lopers. Bij een hogere temperatuur kan je hartslag met 5-15 slagen hoger zijn dan normaal. Dit kost extra energie. Zorg er zelf voor dat je risico’s op blessures, uitdroging en warmtestuwing beperkt.

Op het evenemententerrein op het Moreelsepark is een waterpunt beschikbaar. Hier kun je voor- en achteraf je flesje vullen. Let op: de start is ongeveer 15 minuten lopen vanaf het Moreelsepark.

Deel dit bericht

Meer nieuws